Blog Categories
Archives
Najnowsze posty
pieczemy boczek w domowym piekarniku, a skóra chrupiąca jak w najlepszej Restauracji.
Boczek (ładny kawałek okolo 800g.) umyjemy, uzyj papier lub recznik kucheny zeby usuwac nadmierna woda. marynowac co najmniej 2godz. (najlepiej 5-6 godz) we wczesniejszym przygotowaniu mieszanie: 5g Proszek 5-ciu smakach, 1/2 op. ROAST RED PORK LOBO, 1 pokrojona cebula, 1 łyzeczka cukru
Po marynowaniu, wyjmuj i usuwa klejąca do miesa cebuli.
Połozyc mięso w zarnoodpornym naczynie (skora na gorze), Nakladac warst soli około 2-3mm na skorą, stawiac w srodkowym przedział pierkarniku, piecze 30min. w temp. 220 st. C
Wyjmowac mieso, usuwa, czyscic staranie soli przyklejąca do miesa.
połozyc powrotem do naczynia. nalej woda do polowy miesa (poziom woda nizej od skory okolo 2cm), wsadzic do piekarniki ale na wyszym o jednym wyzej poziomie i piecze 25-30 min w temp. 230 st.C
Sukcet GWARANTOWANY!!!
Komentarze (0)
Brak komentarzy