Close

Blog Categories

Najnowsze posty

Przepis na najlepszą Zupę Pho Bo jak u wietnamskiej Mamy
Przepis na najlepszą Zupę Pho Bo jak u wietnamskiej mamy. Cách nấu phở bò ngon chuẩn vị, nước dùng đậm đà đơn giản...
on Aug 11, 2021 | przez Phuong Oanh Nguyen
Przepis na PHỞ BÒ SỐT VANG
PHỞ BÒ SỐT VANG jest jedną odmian tradycyjnej zupy Pho. Phở bò sốt vang là biến tấu của phở bò.
on Aug 10, 2021 | przez Phuong Oanh Nguyen
Boczek pieczony ze skórą chrupiącą Thịt ba chỉ quay giòn bì
pieczemy boczek w domowym piekarniku, a skóra chrupiąca jak w najlepszej Restauracji.
on Jun 1, 2021 | przez Thuan Ton Tich

Boczek pieczony ze skórą chrupiącą Thịt ba chỉ quay giòn bì

Publikowany: Jun 1, 2021 | Autor: Thuan Ton Tich | Kategorie: Przepisy

pieczemy boczek w domowym piekarniku, a skóra chrupiąca jak w najlepszej Restauracji.

Boczek pieczony ze skórą chrupiącą Thịt ba chỉ quay giòn bì

Boczek (ładny kawałek okolo 800g.) umyjemy, uzyj papier lub recznik kucheny zeby usuwac nadmierna woda. marynowac co najmniej 2godz. (najlepiej 5-6 godz) we wczesniejszym przygotowaniu mieszanie: 5g Proszek 5-ciu smakach, 1/2 op. ROAST RED PORK LOBO, 1  pokrojona cebula, 1 łyzeczka cukru
Po marynowaniu, wyjmuj i usuwa klejąca do miesa cebuli.

Połozyc mięso w zarnoodpornym naczynie (skora na gorze), Nakladac warst soli około 2-3mm na skorą, stawiac w srodkowym przedział pierkarniku, piecze 30min. w temp. 220 st. C

Wyjmowac mieso, usuwa, czyscic staranie soli przyklejąca do miesa.

połozyc powrotem do naczynia. nalej woda do polowy miesa (poziom woda nizej od skory okolo 2cm), wsadzic do piekarniki ale na wyszym o jednym wyzej poziomie i  piecze 25-30 min w temp. 230 st.C

Sukcet GWARANTOWANY!!!

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Aby dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Close