Close

Blog Categories

Najnowsze posty

Przepis na najlepszą Zupę Pho Bo jak u wietnamskiej Mamy
Przepis na najlepszą Zupę Pho Bo jak u wietnamskiej mamy. Cách nấu phở bò ngon chuẩn vị, nước dùng đậm đà đơn giản...
on Aug 11, 2021 | przez Phuong Oanh Nguyen
Przepis na PHỞ BÒ SỐT VANG
PHỞ BÒ SỐT VANG jest jedną odmian tradycyjnej zupy Pho. Phở bò sốt vang là biến tấu của phở bò.
on Aug 10, 2021 | przez Phuong Oanh Nguyen
Boczek pieczony ze skórą chrupiącą Thịt ba chỉ quay giòn bì
pieczemy boczek w domowym piekarniku, a skóra chrupiąca jak w najlepszej Restauracji.
on Jun 1, 2021 | przez Thuan Ton Tich

SpringRoll Gỏi Cuốn Thập Cẩm

Publikowany: May 24, 2021 | Autor: Thuan Ton Tich | Kategorie: Przepisy


Arkusze papieru ryżowego moczymy w wodzie, kiedy zrobią się miękkie układamy je na dużym talerzu i na środku zaczynamy układać składniki , zawijamy podobnie jak krokiety. Najlepiej smakują tuż po przygotowaniu. Przed jedzeniem maczamy je w sosie

SpringRoll Gỏi Cuốn Thập Cẩm

Przygotowuje Składniki:
Boczek 500 g. Mąka z prozonego Ryzu 50g. Boczek ugotujemy, jak styknie, pokroimy na małymi paskami, potem pomieszac z mąka z prazonego ryzu.

Szynka Wietnamska Giò Lụa 100 pokroic na paski

Jajka 3 szt. Pomieszac i na nieprzywierającym patelnia robimy plaster, potem pokroimy na paski

Papier Ryzowy BA CAY TRE 200 g

Makaron Ryzowy Bun Kho 300g

Ogórek 1szt duzy kroimy w słupki

Marchew1 szt kroimy w nitce

Salad, koledra, mięta, Kinh Gioi, Tia To (Zielona i Fioletowa pokrzywa Wietnamska) razem okolo 400g

Sos

Czosnek 2 ząbki pomielic

Chilli 1szt kroic w paski lub pomielic

Sos Rybny 10ml

Limonki lub cytryna 1/2szt

Cukier 3 łyzeczki
Woda 200ml.

Do wody wciskamy cytryny, dodaj cukru i mieszac, dolac sos rybny do smaku, pomieszac i wyprobuj bo sos rybny moze mniej lub bardziej słonny, jak mamy juz zamierzony smak, dodajemy czosnek i chilli



Arkusze papieru ryżowego moczymy w wodzie, kiedy zrobią się miękkie układamy je na dużym talerzu i na środku zaczynamy układać składniki , zawijamy podobnie jak krokiety. Najlepiej smakują tuż po przygotowaniu. Przed jedzeniem maczamy je w sosie

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Aby dodawać komentarze, musisz się zalogować.

Close