Blog Categories
Archives
Najnowsze posty
Arkusze papieru ryżowego moczymy w wodzie, kiedy zrobią się miękkie układamy je na dużym talerzu i na środku zaczynamy układać składniki , zawijamy podobnie jak krokiety. Najlepiej smakują tuż po przygotowaniu. Przed jedzeniem maczamy je w sosie
Przygotowuje Składniki:
Boczek 500 g. Mąka z prozonego Ryzu 50g. Boczek ugotujemy, jak styknie, pokroimy na małymi paskami, potem pomieszac z mąka z prazonego ryzu.
Szynka Wietnamska Giò Lụa 100 pokroic na paski
Jajka 3 szt. Pomieszac i na nieprzywierającym patelnia robimy plaster, potem pokroimy na paski
Papier Ryzowy BA CAY TRE 200 g
Makaron Ryzowy Bun Kho 300g
Ogórek 1szt duzy kroimy w słupki
Marchew1 szt kroimy w nitce
Salad, koledra, mięta, Kinh Gioi, Tia To (Zielona i Fioletowa pokrzywa Wietnamska) razem okolo 400g
Sos
Czosnek 2 ząbki pomielic
Chilli 1szt kroic w paski lub pomielic
Sos Rybny 10ml
Limonki lub cytryna 1/2szt
Cukier 3 łyzeczki
Woda 200ml.
Do wody wciskamy cytryny, dodaj cukru i mieszac, dolac sos rybny do smaku, pomieszac i wyprobuj bo sos rybny moze mniej lub bardziej słonny, jak mamy juz zamierzony smak, dodajemy czosnek i chilli
Arkusze papieru ryżowego moczymy w wodzie, kiedy zrobią się miękkie układamy je na dużym talerzu i na środku zaczynamy układać składniki , zawijamy podobnie jak krokiety. Najlepiej smakują tuż po przygotowaniu. Przed jedzeniem maczamy je w sosie
Komentarze (0)
Brak komentarzy